Relatietherapie

Een goede relatie geeft rust, kracht en zelfvertrouwen. De partners voelen zich vrij, door elkaar geïnspireerd en gestimuleerd in hun groeiproces. Respect en waardering voor elkaar is heel belangrijk in een relatie. Een goede relatie is belangrijk voor ons emotionele evenwicht en goed functioneren. Vooral als er kinderen zijn binnen de relatie.

Soms merken wij dat het niet gaat zoals wij het willen en weten niet waarom en hoe wij verder kunnen gaan.

Elke relatie is een continu uitdaging. Wij moeten leren van elkaar, over elkaar en over onszelf, want door de ontwikkelingen die wij meemaken zijn wij ook steeds aan het veranderen: bewust of onbewust zien en horen wij steeds nieuwe dingen die onze inzichten, denk- en gedragspatronen, (voor)oordelen en zelf onze smaak doen veranderen. Vaak zijn wij daar niet van bewust van maar onze partners voelen/merken dat wel, dan reageren ze ook bewust of onbewust daarop.

De veranderingen van buitenaf hebben ook invloed op onze relatie: verandering van een baan, verhuizing, verlies van een dierbaar, de geboorte van een kind, een kind die het huis uit gaat, en nog veel meer.

Bovendien, in het begin van de relatie nemen wij allemaal een bagage mee vanuit onze verleden, van de opvoeding, de omgeving waarin wij opgegroeid zijn, de familiegeschiedenis, vreugde maar ook de frustraties en wonden. Al die dingen spelen een rol in onze dagelijkse leven en beïnvloeden onze doen en laten. Het zijn deze verschillen die ons aangetrokken tot elkaar doen voelen, maar soms ook in de weg zitten als wij daar niet bewust van zijn en niet weten ermee om te gaan, te begrijpen en te respecteren.

Ik kan stellen helpen de situatie te verhelderen en inzicht in zichzelf en in de relatie te bevorderen. De enige voorwaarde is dat er nog liefde is en bereidheid om erin te investeren.

Veel echtscheiding zouden voorkomen kunnen worden als de partners in een vroeg stadium hulp hadden gezocht voor hun problemen. Helaas, door de drukte, de omstandigheden, schaamte, angst voor het onbekend of voor de confrontatie wachten de stellen soms te lang om hulp te zoeken en op een gegeven moment heeft de relatie zo veel schade opgelopen en ze hebben elkaar zoveel pijn gedaan dat een omkeer niet meer mogelijk is.

Zelfs als je partner (nog)niet bereid is om erover te praten, kan ik je in een individuele traject helpen zodat jezelf aan het werk kan gaan tot je partner ook bereid wordt om samen aan jullie relatie te werken.

Wacht niet te lang, maak zo snel mogelijk een afspraak voor een gesprek.