Bijeenkomsten voor ouders

Iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen weet dat het niet makkelijk is. Elke kind is anders en elke vader en moeder zijn anders. Wij moeten onze eigen overtuigingen, de opvoeding die wij meegekregen hebben en de maatschappelijke verwachtingen zien te combineren. Dat levert soms geïrriteerde kinderen en ongelukkige ouders.

Ik ben ervan overtuigd dat alle ouders hun beste doen, maar het resultaat is niet altijd even mooi. Veel ouders hebben moeite om erover te praten omdat ze zich voor schamen en denken dat alleen zij zulke problemen ondervinden. Het lijkt dat bij de andere het altijd beter gaat dan bij ons thuis. Een goede gesprek onder begeleiding van een deskundige kan helpen.

In samenwerking met het buurtcentrum Horizon en ABC Alliantie Welzijn, organiseer ik een serie bijeenkomsten voor (jonge)ouders om te praten over thema’s die zij belangrijk vinden wat betreft het omgaan met en het opvoeden van de kinderen.

Onze doel is ouders handvatten geven zodat de ouders meer ontspannen de kinderen kunnen opvoeden, meer ervan genieten en ook meer gelukkige kinderen te hebben. De psychosociaal therapeut zal, indien nodig, theoretische stof uitleggen, over bijvoorbeeld de ontwikkeling van het kind, de werking van het brein, enz.

Wil je meedoen aan deze bijeenkomsten, vul dan het online enquête in. Aan de hand van het resultaat van deze enquête zal ik een planning maken voor de bijeenkomsten.

Je kan dit formulier anoniem invullen. Mocht je nog meer informatie willen hebben, kun je mij een email sturen, of bellen, zie enquête.