Integratie in Nederland

De laatste tijd horen we steeds meer over de integratie van immigranten in Nederland.

In mijn praktijk krijg ik regelmatig mensen die soms in moeilijkheden terecht zijn gekomen, of ouders die niet meer goed weten hoe ze met hun kinderen om moeten gaan, kinderen die niet naar wens functioneren, werknemers die ongelukkig zijn op het werk of mensen die hun relaties kapot zien gaan; en vaak als wij een paar sessies verder zijn, komen wij er achter dat veel leed gespaard had kunnen zijn als deze mensen zich beter hadden geïntegreerd, iets meer wisten van de Nederlandse cultuur, gewoontes, normen en waarden. Tijdens de individuele sessies help ik ze om naar zichzelf te kijken, de cultuurverschillen te zien en hun weg daarin te vinden.

Om groepen te helpen heb ik een lezing/workshop ontwikkeld voor mensen die uit een andere cultuur komen en in Nederland gelukkig willen zijn en ook voor Nederlanders die met mensen uit een andere cultuur een goede relatie mee willen opbouwen of ermee te maken hebben. Bedrijven die beter voor hun immigrant personeel wil zorgen kunnen mijn ook inhuren, een goed geïntegreerd medewerker kan zich beter presteren.

Tijdens mijn workshop of lezing over integratie, zullen we het hebben over vragen zoals: Wat zijn de verschillen tussen de Nederlandse cultuur, normen, waarden en die van jou? Wat kan jij van Nederland leren en wat kan je bijbrengen? Wat is belangrijk om hier gelukkig te zijn? Deze activiteit kunnen in het Nederlands of in het Portugees zijn.

De workshop duurt 4 uur, voor meer dan 10 mensen
De lezing duurt 2,5 uur, voor meer dan 30 mensen
De tarieven zijn bespreekbaar en afhankelijk van de situatie, het is vaak maatwerk, de indicatietarieven zijn: voor workshop €385,00 en voor de lezing €245,00 plus reiskosten (€0,20 per KM) en parkeerkosten. Deze prijzen zijn inclusief BTW.

Op dit moment zijn er geen activiteit over dit onderwerp gepland.

Mocht u interesse in hebben, neem gerust contact met mij op. Ik kan een lezing of workshop organiseren voor instellingen of groep mensen.

Presentatie